Номинираният за транспортен министър Николай Събев направи първо обещание.Ние искаме да променим нещата

...
Номинираният за транспортен министър Николай Събев направи първо обещание.Ние искаме да променим нещата
Коментари Харесай

Николай Събев: Мога да изкарам БДЖ на печалба

Номинираният за транспортен министър Николай Събев направи първо заричане.

Ние желаеме да променим нещата в посока всичко, което вършим, да е във фокус на потребителя. Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " Николай Събев, номиниран за министър на превоза в проектокабинета на Кирил Петков.

Това ще бъде главният ни приоритет, с изключение на нулевата корупция, т.е. тези транспортни услуги би трябвало да носят висока потребителска задоволеност, добави той.

В коментар за днешния скандал към следствието на огромна сума пари за ЛОТ 5 на Автомагистрала " Хемус ", Събев съобщи:  Трябва да се върнем към това, че нито един човек не е отговорен, до момента в който не се потвърди от българския съд. Аз желая това да се свършва бързо и дейно.

Предложеният за министър на превоза е безапелационен, че междинната скорост на влаковете у нас би трябвало да се вдигне до безвредното равнище.

За тези, които биха го попитали по какъв начин ще стане това поради трасето, Събев съобщи: Нека да създадем един одит и да забележим по какъв начин се поддържа жп трасето и за какво не се поддържа? Трябва да се включат доста старания в поддръжката на жп пътя, пристанищата, водния път. Ние имаме задоволително добър бюджет за това. В бизнеса сме привикнали да работим брутално дейно с лимитирани запаси, тъй че не е проблем ресурсът. Имаме задоволително бюджет, имаме задоволително пари.

" България не е бедна страна, а доста крадена страна ", добави Събев. Той се обърна към работещите в бранша.

" Тези хора, които могат да работят и имат експертиза, са извънредно значими за нас, тъй като главният проблем в превоза са фрагментите. Ние няма да се затворим, ще предоставим услуги, които ще изискват превозвачите да работят по избран стандарт и от това ще печелят ", изясни Събев.

" Аз мога да изкарам на облага всичко, с което се заема. И БДЖ мога ", безапелационен бе Събев.

" Аз считам, че общественият превоз би трябвало да бъде на релси. Ако ние успеем да дадем доста положително развиване на електрическия превоз на релси, с това ще отговорим на всички условия на зелената договорка ", изясни той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР